Ribe su deo naseg jelovnika

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Milanče je napisao(la):
Svratim ja danas posle posla na pijacu da kupim i spremim neku ribu za večeru (povodom proslave Zvezdine pobede nad pacerima...) i kupim štuku od 2,1 kg. Vidim ja da ima nešto tvrdo u stomaku - a ono crno-belo grobarče! :D :D :D Počastila se i ona  :D :D :D
Smuđarac od ravno 30cm u stomaku štuke od 60-tak cm!!!
Prijatno majstori :D :D :D
Milanče pa super, jednim udarcem dve muve -duplo si mogao da uživaš, perkelt od štuke i prženi smuđ a za iste pare  :D :D

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
17
Odmah motaj jednu imitaciju smuđa,pa na vodu!

H

humphrey

Guest
Poubijase se ribokradice juce na DTDunav,tuga neverica prosto,deckic 27gd Stojkov zbog ribe.:Kurir danas..sreca Guliver ides sam  :D :D :D

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Ne znam šta rade ribokradice na kanalima, ali znam da sveže ribe koje love mušičari mogu lepo da posluže kao ručak, večera, pa čak i doručak. Ja retko jedem svoj ulov, ali se trudim da to promenim i da bar ponekad unesem u svoj organizam ono što nude divlje pastrmke, krupni klenovi, štuke, grgeči...

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Gregor je napisao(la):
MixMaster wrote:
Mozda je trebalo da ostavim pastrmku nekom drugom lovcu, poput vidre ili nekog varalicara, mrezara, budalu.

Posle ovoga se uopste ne cudim vise pricama koje dolaze od vas, kako su neke vode devastirane i kako ide na dole... :cry:

Sve u svemu, svako ima svoje misljenje.
Kod nas imas naravno ljudi koji ponese svakiput kada love nekoliko riba, koliko je god dozvoljeno. Ali tih je sve i sve manje.
Inace ljudi se voze i 100 kilometara, placu 40 pa vise evra za dnevnu dozvolu a onda puste sve ribe. Istina i da je drugciji standard, ali ribokradicama se ovdje ne oprasta :hammer: !

mentalitet je to ,a u našim prilikama nažalost dobrih 90 % (ako ne i više) ribolovaca (mislim na sve vrste ribolovaca) odlazi na vodu da bi upecalo nešto i ponelo kući .Tako je to i to se neće promeniti skoro .Ipak smatram da su mušičari koji se zadovoljavaju tim porivima a ne uživanjem u nadmetanju sa ribom ili pak uživanju u prirodi u ogromnoj manjini u odnosu na ostale ,sad dal zato što ih je proporcijalno manje ili zato što mušičarenje samo po sebi nosi sa sobom drugačiji pristup i filozofiju ribolova ,ko zna ,ja mislim da je ipak ovo drugo.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
Ne vidim ništa slabo u onom ribolovcu koji ponese ribu kući...sam čin nije ni po čemu slab...slabo je ako se riba odnosi u prekomernim količinama i ako se često odnose kapitalni primerci ili ako se uopšte odnose ribe ispod mere. Zašto neki mušičar ne bi mogao uzeti jednu, dve ili tri potočne ako je voda bogata ribom a taj ribolovac voli ribu. Nema bolje ribe od ribe odrasle u divljini, to moram priznati i ja koji nisam baš neki ljubitelj riba u tanjuru.  Verovatno bi i ja godisnje poneo par ulovljenih riba kada bi ih volio jesti.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ja jos nisam jeo recnu ribu a da sam se odusevio kao sa rostiljem koji inace extra spremam. Cesto jedem filete soma i oslica a posto to ne pecam ne mogu ni da nosim. Pastrmku ne bih mogao da ponesem kuci taman da ima zlatan grumen u stomaku. Nekako mi zao, kad znam koliko je kradu i kad je vidim onako lepu  :(. Vise volim da se opet nadmudrujemo i sledeci put kad dodjem.

Nosim samo beovicu i neko sitno klence za drugarove mace, desetak komada, ostalo nista

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i ja slicno razmisljam ali ovde gore govorim o mom pogledu glede okolice u kojoj živim...vode su zaštićene i bogate te nije amabaš nikakava šteta učinjena ako ribolovac odnese par pastrmki godišnje.

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
ja licno ne volim da jedem recnu ribu.osim  beovice  :drool: uz ladno pivo :drunk: i rado je musicarim.uzmem kilo dva ,i ostalo pustam.ali isto tako nemam nista protiv onih koji vole da jedu i uzimaju u zakonskim okvirima.e sad da li treba poostriti zakon vec je druga tema

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
strashni je napisao(la):
Ja jos nisam jeo recnu ribu a da sam se odusevio kao sa rostiljem koji inace extra spremam. Cesto jedem filete soma i oslica a posto to ne pecam ne mogu ni da nosim. Pastrmku ne bih mogao da ponesem kuci taman da ima zlatan grumen u stomaku. Nekako mi zao, kad znam koliko je kradu i kad je vidim onako lepu  :(. Vise volim da se opet nadmudrujemo i sledeci put kad dodjem.

Nosim samo beovicu i neko sitno klence za drugarove mace, desetak komada, ostalo nista

Strashni fantasticno! I ja nikad ne bih zamenio dobar rostilj za bilo koju ribu (sto se da videti i po mojoj liniji :D). Kako se daju ti plusevi da ti upisem dvadesetak?

sasats

Hero member
Učlanjen(a)
18.12.2008.
Broj reagovanja
26
simpson H je napisao(la):
strashni je napisao(la):

Strashni fantasticno! I ja nikad ne bih zamenio dobar rostilj za bilo koju ribu (sto se da videti i po mojoj liniji :D). Kako se daju ti plusevi da ti upisem dvadesetak?
simpsone ti si covek u godinama,pazi na masnoce i pritisak  :hammer: :D :D mozda je bolje da projedes ribu :yeswink: :yeswink: :D :D
ne zameri na maloj sali :bye:

shomi

Senior member
Učlanjen(a)
29.08.2006.
Broj reagovanja
0
Reka Lasva, revir Busovaca, dozvoljeno dve kalife, znam i na drugim revirima je dozvoljeno poneti ograniceni broj kalifa, ali ovde improvizovana kafanica i rostilj gde ti ribocuvar isprzi ribu ili po zelji nekog veprica...

Vrh Dno