Ribe su deo naseg jelovnika

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Ja ribu ne čistim.Nekad jesam i onda je stvarno bio haos.Smuđeve i basove jednostavno neočišćene bacim u zamrzivač,a kad ih čistim,ne čistim ih nego filetiram.I onda nema prljavštine i ostalog što je Mix pomenuo_Otpadke bacim u kantu i kraj balade.

A o receptima...e tu imam štošta da kažem.Al me mrzi da kucam,svi su  komplikovani.Riba na ulju nije ono što ja vidim kao riblje specijalitete.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
i ja uradim to kako zeka opisuje, ako nosim ribu. Jedan dva tri i riba je spremna za na vatru. neko vreme sam proveo radeči u ribljem restoranu na samoj obali dunava...posle čiščenja tone ribe čovek stekne neku praksu  :D

Ja jednostavno nisam ljubitelj ribljeg mesa ali tunjevinu stvarno volim. Volim i gofa i još neke morske. Kada bi lovio tunu sigurno bi uvek poneo jednu.  :yeswink: Ali iskreno uživam i u tome kada pustim veliku ribicu ali isto i malu. Ne držim se strogo nekih principa, u ribolovu sam spontan i uživam u svemu. Zaista je velika razlika među ribama koje se hrane prirodnom hranom ili briketima pa kakvi god da su ti briketi, kakve god da su kvalitete.

gasa

Junior member
Učlanjen(a)
04.03.2006.
Broj reagovanja
0
Što se tiče čišćenja ribe ja to uglavnom radim na vodi na kraju ribolova i kući ne pravim nikakav haos .Kod kuće ih samo lepo properem i to je to.Inače volim da jedem ribe i vrlo često nosim ribu kući ali ih selektujem tokom ribolova tj. ono što smatram da je sitno odmah vraćam.I da vas pitam jeste li probali da pravite sardine od klena fenomenalne su probajte!

misha

Junior member
Učlanjen(a)
03.01.2006.
Broj reagovanja
0
sebastian je napisao(la):
Često kada se govori o mušičarenju se vračamo negde u prošlost. Govori se o tehnikama mušičarenja samo suvom ili samo imitacijama insekata. Govori se ponekada i kako je to samo za salmonide. Govori se o nekom gospodskom (gentlemanskom) mušičarenju - mušičarenju kako su to radila sada več pokojna ili još uvek živa "gospoda". Pa baš oni su vrlo često, barem večina, nosili košare za ribe. Poneli bi jednu, dve ili tri ribe kući. Ili koliko im več treba ili koliko je to bilo dozvoljeno. Jeli su manje više svi svoj ulov tj. deo tog ulova. Koliko me pamčenje služi čak i u tzv. kultnom filmu "reka uspomena" presretni mušičar ulovivši ogromnu pastrmku na banjan bug-a hvali se ocu i bratu te nigde se ne vidi C&R te ribe. Vidi se samo C. i sve govori nekako da če ta riba završiti u tanjuru.
Evo i najboljeg dela tog filma  ;)
[flash=400,400]http://www.youtube.com/v/854fE08Nvog&hl=en&fs=1[/flash]
Ocigledno Seb nisi nikad film odgledao do samog kraja, jer da jesi video bi i ovo:

Prilozi

• a river runs through it[(177180)16-49-15].JPG
    a river runs through it[(177180)16-49-15].JPG
    72,3 KB · Pregleda: 126

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
da ali text govori o tendencijama u ribolovu nekad i sad

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
oholi je napisao(la):
da ali text govori o tendencijama u ribolovu nekad i sad

:yeswink:

a film sam gledao podavno. C&R je popularizovan tek u kasnijem 20. veku. Malo ču da skrenem sa teme...nisam pripadnik nikakve ulovi i pusti ili ulovi i kolji ideologije... Ja puštam ribe gde god je to dozvoljeno ne glede na veličinu. Oni koji vole da nose neka nose, ja to vidim kao nešto normalno (naravno ako odnose dozvoljenu količinu ribe).  Ko voli da jede ribu, zašto da ne...nema slađe ribe na tanjiru nego one koju si sam ulovio...barem tako večina ribolovaca razmišlja. To je čisto ljutski.

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Ribe jesu deo ,bar mog jelovnika i tu se pridrzavam samo par pravila:
ribu jedem najkasnije sutra,ne zamrzavam je, jedem samo sa svojom uzom porodicom, ato izgleda ovako

[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/jDX8BJS7dMo[/flash]

p.s. precnik ove paklene masine je 42cm samo da se zna  :drool: :drool: :drool: :drool: :drool:

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
St.Igor je napisao(la):
p.s. precnik ove paklene masine je 42cm samo da se zna  :drool: :drool: :drool: :drool: :drool:

hehe...znaci ti nosis tiganj u ribolov kao meru namesto cantimetra  :D ;)

@Milance, koliki je tvoj tiganj ili nosis tepsiju?

Decki bez ljutnje, bilo je jace od mene  :D :D :lol:

becko

Full member
Učlanjen(a)
07.11.2006.
Broj reagovanja
26
Ranije sam nosio el.sporet  :doh: ali me ova hell machine spasila bede mnogo je laksa :tbumb:

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Svratim ja danas posle posla na pijacu da kupim i spremim neku ribu za večeru (povodom proslave Zvezdine pobede nad pacerima...) i kupim štuku od 2,1 kg. Vidim ja da ima nešto tvrdo u stomaku - a ono crno-belo grobarče! :D :D :D Počastila se i ona  :D :D :D
Smuđarac od ravno 30cm u stomaku štuke od 60-tak cm!!!
Prijatno majstori :D :D :D

Prilozi

• IMG_0059cr.jpg
    IMG_0059cr.jpg
    176,5 KB · Pregleda: 102
  • IMG_0060cr.jpg
    IMG_0060cr.jpg
    165,3 KB · Pregleda: 102
Vrh Dno