A šta misliš o strimerskoj udici F-16, koju sam kupovao za 4 dinara po komadu? Da li ima neku manu? Da li se tupi, lomi ili ispravlja? Koja je bolja i po čemu?
Kakvo je tvoje mišljenje o Gamakatsu F-22, zakrivljenoj udici za razne lutke i emergere? Koji su njeni nedostaci?
Zbog čega misliš da je model F-11 loš?
Voleo bih da pročitam odgovore na ova pitanja.
Napisati da je Gamakatsu grad, koji zamenjuje kišu je smešno i netačno.
Gamakatsu je svetlost koja je obasjala srpske mušičare.
Ja sam bio mušičar i u vreme socijalizma, kada je bilo teško uopšte naći bilo kakvu mušičarsku udicu. Tada se nije probiralo.
Mušičario sam i kada su Mustad i VMC preplavili naše tržište, početkom devedesetih.
E, kristalno jasno se sećam kada se pojavio Gamakatsu. Nikada se nisam toliko oduševio udicama. Za razliku od Mustada i VMCa, koji se tupe pri prvom kačenju o granu, kamen ili desetak riba, prvi put sam video udicu koja se ne da istupiti. Od tada, nikad nisam kupio udicu Mustad i VMC, ali sam probao skoro sve Gamakatsu modele.
Sećam se rasprave o udicama, sa našim bivšim članovima, koji su, ne mogavši da istrpe da neko promoviše Gamakatsu, a ne Tiemco, klena, a ne lipljena, Nišavu, a ne Ribnik i Drinu...stvorili novi sajt. Bila su im puna usta primedbi na Gamakatsu. Ja sam tačno znao zbog čega to rade i da to nije zbog kvaliteta udica, već njihove mode (može se proveriti na sajtu). Evo sada, na njihovom sajtu stoji reklama za Gamakatsu i preporuka za te vrhunske udice. Da li je to bio bojkot Gamakatsua jer je uvoznik bio iz Niša, nisam siguran. Od kad postoji beogradski uvoznik, Gamakatsu je i za njih postao veoma kvalitetna fiirma

.
Odjednom, Gamakatsu, ni za njih nije grad umesto kiše, već firma čije modele zdušno preporučuju.
Po mojoj proceni, u Srbiji se potroši više Gamakatsu mušičarskih udica, nego svih ostalih zajedno, puta pet, iako našim trgovcima nije nikakav problem da uvezu Hayabusa, Kamasan, Tiemco, Owner, Mustad, VMC...
To nije zato što je Gamakatsu najjeftiniji (to nije tačno) već zato što dominira isključivo kvalitetom. Upravo zbog toga, dominira i u mojoj fijoci sa udicama. Imam ih duplo više nego prosečna prodavnica ribarskog pribora.
Ono što najviše mrzim je udica lošeg kvaliteta, koja ima i najsitniju manu. Odavno ne koristim takve udice, niti imam ijedan razlog za takvu glupost. Veoma sam probirljiv kada kupujem udice i oduševljen sam što Gamakatsu pokriva većinu mojih potreba.