Jezero "Joca", Ečka

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
ekoljuba je napisao(la):
Mislim da fly moze da bude u odredjenim situacijama da bude podjednako efikasan i cak ubitacniji od varalice a to su situacije kada imas dovoljno prostora za mahanje, manje vode, plici tereni  sa puno prepreka i trave!

Pa dobro, tu smo negde po razmišljanju, i ja sam sve ovo gore napisao za tačno određena mesta, slična ovima koje ti navodiš:

Goci je napisao(la):
A što se vrednosti tipa "teže za uhvatiti" tiče, ne smatram da je na pristupačnom terenu, a pogovoto iz čamca, a na kraju - pogotovo na plićim mestima, iole teže prevariti štuku na muvu nego na varku.

Naravno da će na Dunavu, gde se štuka recimo lovi džigovima na 2-3 m dubine, varaličar imati 5x više ribe.

Uostalom, Šone reče "vredniji ulov". Sve je to subjektivno. Njemu je 10x vredniji ulov na Fly, meni je recimo draži.

Meni je ulov linjaka ili zlatnog karaša na plovak nešto sjajno, nekom je to lipljan od 50 cm na Fly.

Vrednost ulova za svakog čoveka lično može se jedino meriti po količini sreće koju on ima kada taj ulov ostvari.

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Goci u delti Neretve imaš Linjaka na tone i ovdje ga zovu cinkva možeš ga loviti na šta god hoćeš ako ti je to želja i gušt ;)

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
"Pobeže" mi odlazak na meku ove godine, ali sledeće neće! Pa kad upišem nju na Fly, onda vozimo na jug i pecamo linjaci na gliste!  :lol:

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Goci je napisao(la):
Vrednost ulova za svakog čoveka lično može se jedino meriti po količini sreće koju on ima kada taj ulov ostvari.
Upravo tako Šone govori tj piše ,gledano iz ugla samog sebe kao pojedinca,meni je najvredniji ,najdraži i sve ostalo naj..naj ulov na FLY tj na strimer sopstvene izrade pa ma kakav on bio  ,takodje verujem da je i onaj ribolovac koji nahvata punu čuvarku štukica penkala od po 20 cm (ne bitno na kakve načine) istinski srećan i zove sve redom da se hvali i priča hvalospeve ... Njemu je to recimo sigurno "vredan ulov" a meni je to za podsmeh  ;)

Goci je napisao(la):
ekoljuba je napisao(la):
Mislim da fly moze da bude u odredjenim situacijama da bude podjednako efikasan i cak ubitacniji od varalice a to su situacije kada imas dovoljno prostora za mahanje, manje vode, plici tereni  sa puno prepreka i trave!

Pa dobro, tu smo negde po razmišljanju, i ja sam sve ovo gore napisao za tačno određena mesta, slična ovima koje ti navodiš:

Goci je napisao(la):
A što se vrednosti tipa "teže za uhvatiti" tiče, ne smatram da je na pristupačnom terenu, a pogovoto iz čamca, a na kraju - pogotovo na plićim mestima, iole teže prevariti štuku na muvu nego na varku.
Koliko je takvih terena po Vojvodini?

*Debelo smo otišli u Offffff ...​

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
Evo još ovu jednu ću da dodam i završavam sa pričom i uporedjenjem FLY'ja i ostalog .Kako je lakše ,kako je teže ,šta je vrednije a šta nije . Evo jedan primer i živa istina . Početkom godine tj 13.januara ja se zadesih na gore opisanom jezeru Joca . Vreme hladno ,vetruština ludačka,oblačno a voda kao ledenica ..mislim da se led otopio par dana ranije sa jezera .Šone sa mušičarcem ko i uvek ,a na vodi još 5 ,6 čamaca sve varaličari ... E sad da skratim priču i predjem na konkretnu stvar .Šone se tu guzio ceo dan ,pomerao ,levo desno ,menjao strimere ,spuštao i dizao ,vetar me masakrirao ,bacao mi strunu čas ulevo ,čas udesno u kraćim crtama Šone se raspao da bi tek pred kraj dana provalio gde je štuka skoncetrisana i da bih jedva isčačkao dva komada a za to vreme jedan čamac sa dva pijana lika koji sede ,deru se ,pevaju neke čudne pesme  i onako ofrlje iz ruke bacaju varalice svuda unaokolo rekao bih bez mozga vade štuke jednu za drugom ... E sad da li se taj njihov ulov boduje isto koliko i moj ?

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
S obzirom na dranje i alkohol, njihov ulov je vredniji!  :hammer:

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Pa i ti bezveze radis, na tolikom vetru bez alkohola...ja prvo u tubu ubacujem termos kuvanog vina (moram da kupim od dva litra, od litar mi mali) i eventualno vodu... da si potegao bar neko cokanjce ubio bi stuje  ;)

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
neko rece da vise znanja i umesnosti treba za fly ulov stuke?pocetak ove godine,otvor za stuku,ja sa sedmicom i crni strimer...pojma nemam sta,pojma nemam kako..samo internet iskustva.....i pala je prva.....slazem se da treba znati,ali obe tehnike traze iskustvo,znanje,pa i malo srece....sve ima svoje.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
na fly je definitivno zahtevnije/teže... Ja sam se nadao da ču od 15. do 19. Novembra na Jocu sa mojim rođom ali rođo več ošo' za Srbiju jer mu se nešto žurilo. Nema veze, doći ću i ja do Joce kad' tad'.

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
:smoke: E aj BANujte ove VaraličaRE sA FORUMA  :hammer:  :D

Ovoga momenta sam vezao zadnji strimer na "Jocu" i razmišljam da li mi vredi leći i odspavati 3 sata ili da ostanem budan malo uz  TV i razvijam u glavi strategiju za water wolf'ove sa kojima ću se naći oči u oči za otprilike  nekih 5 - 6 sati ...hmmm pitanje je sad ...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Šone je napisao(la):
:smoke: E aj BANujte ove VaraličaRE sA FORUMA  :hammer:  :D

Ovoga momenta sam vezao zadnji strimer na "Jocu" i razmišljam da li mi vredi leći i odspavati 3 sata ili da ostanem budan malo uz  TV i razvijam u glavi strategiju za water wolf'ove sa kojima ću se naći oči u oči za otprilike  nekih 5 - 6 sati ...hmmm pitanje je sad ...

Eh kakvi slatki problemi  :D

tomos rider

Full member
Učlanjen(a)
27.11.2009.
Broj reagovanja
0
samo cepaj,Shone!ocekujemo fotke aligatora!pozdrav,onak spin and flajerski.... :D ;)

Vrh Dno