Jezero "Joca", Ečka

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
@Gringo, nisam imao još problema sa uvijanjem materijala iako sam ga več dosta bacao mada ne i nešto mnogo forsirao. Ako bi mi pravili problem vezao bi ih puljzijevom metodom i ne bi moglo biti nikakvog zamotavanja. Ovakav sistem tandem udica koriste neki italijanski, švicarski i austrijski ff mladičari i ako oni več godinama nemaju problem sumnjam da ču ga imati i ja ali ako bude znam mu leka...do sada je sve bilo ok.

Dane je lepo napisao "sve zavisi na kakva usta ih gledate"  ako zavirite u široko razjapljene čeljusti štuke od samo 4kg videt če te koliko je prostora u njima tako da strimer od 20cm u takvim raljama deluje veoma malečki  :D

Ako je broblem u dostizanju dužine može se onda isto postiči s tim da se daje na širini suluete i tako postane jednako dobro uočljiv.

Malo sam gledao slike i čitao opise jezera Joca...tamo štuka može da bude svuda koliko se meni čini. One ogromne isto tako, uz trsku ili na sred jezera, sve je isto...mada ja mislim da se one največe kriju dublje gde je voda manje prometna...gde je manje ribolovaca. Uveren sam da su na daljim lokacijama i gde ima malo više dubine i mamice od oko 15kg.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Zašto u Joci ima krupnih štuka?

Jer je ovo obaveza:

67575_1611460453922_1458570824_31538147_4751464_n.jpg

I zato što se to sprovodi.

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
ma ja sam (i moji drugari) iskljucivo za uhvati i pusti, bez ovakvih voda cemo uskoro da pusimo na vecini reka i jezera... nego ne napisaste gde se kriju one velike koje ste capili pre neki dan :'(

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Kriju se na takozvanoj Prelivači, zabačenom delu jezera 2-3 km udaljenom od hangara. Mali problem sa Prelivačom je što su neki tamo išli po 10 puta i nisu imali ni udarac, dok se kod hangara lovilo prosečno po 3-4 male (2-4 kg) ribe po čoveku dnevnu. Kockarska varajanta, ali mene je eto u prvom odlasku usralo da uhvatiom dve... Inače sam apsolutno siguran da tamo ima štuka preko 15 kg, čak imam čudan osećaj da bih je iz 3-4 odlaska uhvatio.  :)

Drugi problem je što ti za odlazak na Prelivaču treba motorni čamac (toliko je daleko), a oni su zabranjeni običnim smrtnicima. Nas vodio Vanja, koji ne spada u tu grupu.  :-*

strashni

Hero member
Učlanjen(a)
07.06.2008.
Broj reagovanja
202
Ma ne treba meni ta od 15kg, mogu i te "manje" nego mi se cini zanimljivim jer niko tamo ne ide... na nekim camcima sam video elektricne motore za camce, jel moze to da se iznajmi ili da se ponese od kuce ako nadjemo negde?

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Nažalost nema iznajmljivanja mada bi bilo zanimljivo da vlasnici jezera ubace to u ponudu. Električni motor možeš da doneseš i instaliraš na svoj čamac.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Pola sata traje lagana vožnja motornim čamcem...  :-[ Tubom za sat minimum. Samo ne bi ja tamo sa tubu, ima te izedu one krokodilke ki pirane kapibaru.

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  tubom ili dubkom se ka Prelivaci ne bih uputio ni za zivu glavu. em daleko em lavirint do tamo nevidjeni, em dad dune vetak ko da stojis u mestu, em preskaces silna dobra mesta i usput samo plasis ribe umesto da ih vatas.
istina je da su tamo mecke, veerovatno su  se sklonile sa ovog prvog najnapadnutijeg dela, ali i pored toga ima mesta za ribolov koliko oces. baska sto masa mesta ne odgovara varalicarima, ili ih preskacu iz nekih nepoznatih razloga.
mesta za ribolov lepih riba 4-8kg ima na sve strane
e da, na prelivaci je voda malo zamucena, nema tu prozirnost kao u prvom delu. to moze da bude mali -

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Ako si sam u camcu i bez pente... i onda je daleko za veslanje... a za tubu... predaleko! Vetar na Joci je ucestala pojava... na jezeru kroz koje se prolazi do Prelivace duvao je svaki put kad smo bili tamo. Tubom bi bilo zaista pravo mucenje i trajalo bi....i trajalo bi... i trajalo bi....generalno float tube je plovilo koje nije namenjeno za velike vode i velike distance!

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
  najbolja bi varijanta bila slepovanje dubka. vozis se ko gazda u neciji motorni camac i slepas svoj dubak, tamo se osamostalis i orgijas sa babama do veceri, a onda opet slep sluzba...

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
predivne ribe, isplati ih se tražiti na malo udaljenijim terenima  :yeswink:   :tbumb:

na kakve/koje strimere ste ih dobili?

Vrh Dno