Nenad Bugarcic je napisao(la):Jos uvek slabo radi! Najbolji varalicari uspevaju prevariti tek po 4-5kom za ceo dan ribolova.. Njih pominjem jel dosta vise terena pretraze nego musicarskim priborom!Stuke su u priobalju i bas su u gustoj travi i skoro da je nemoguce prevariti je na otvorenom! Ima izuzetaka ali jako retko!
Po meni treba sacekati jos bar 15ak dana...
kako se to ovde u Vosi stukaroskim zargonom kaze, dok ne udari mraz i "mamak ne legne" nema ni pravog stukolova.vojvodjanske vode su po tom pitanju posebne i podredjene tom pravilu jer obiluju velikim kolicinama ribe kojom se stuka hrani u priobalju,travi i trsci i sve dok je voda puna mamka nema te varalice niti strimera za kojim ce ona poludeti.alp je napisao(la):Alo?! Stuke su u priobalju (1). U gustoj travi (2).
Dobro zapazanje. Pa to je jedno od dva najbolja razdoblja za musicarski stukolov u godini.
Zamisli cesko strimeriranje. Tamo gdje ni jedna varalica ne moze. A ti mozes. Potrudi se samo pola sata...
Ako si dobro zamislio, to bi trebalo biti vise stuka nego sto svi varalicari mogu uloviti taj dan, na toj vodi,u tom razdoblju.
A kad izadju iz trave tu si onda u losijem polozaju spram onih koji pretrazuju teren.
pre nego sto napises velika greska,navedi koja je to i kakva voda kod tebe...ovo sto sam napisao,ne uzimaj u bukvalnom smislu,to ne znaci da pre mrazeva ne mozes uhvatiti stuku,vec se odnosi na daleko bolji stukolov kada mrazevi krenu i mamak nestane,a ovo ti govorim iz dugogodisnjeg iskustva provedenog u ribololovu na stuku na vecini voda na kojima boravim od oktobra pa dok vodu neokuje led,pa cak i posle toga.gegula je napisao(la):tako sam i ja mislio dok sam varalicario stuku,da nema stukolova pre prvog mraza.....veliiikaaaaa greska,najvece stuke su padale kod mene i padaju u ovom periodu...cujem danas da cepaju velike od 3-6kg.....sto me itekako raduje :yeswink:
i za tebe je isti odgovor kao i geguli,ne budi bukvalista,odnosi se na uspesniji i daleko produktivniji ribolov stuke nakon prvih mrazeva.KLENAROS je napisao(la):Vidim da je rapsrava u toku
Jeste da je na spin ali sam stavio da vidite gdje je momak peca ali bas peca :yeswink:
I ne vidim arzlog zasto se sada ne bi moglo na strimer bas na ovom mjestu uhvatiti stuka ?!
Snimak je od prije 7 Dana!
http://www.youtube.com/watch?v=t7VCHpuneZQ&feature=youtu.be
u zasavici stanuju male stuke za razliku od stuka kakve ja lovim,to je neozbiljna voda po pitanju stuka.gegula je napisao(la):Kod mene se radi o bari zasavici a bogami I savi...posle mrazeva ima stuke daleko od toga ali se bolje lovi pred mrazeve..
u zasavici nema stuke vece od 2 kg,a i ta je retka vrsta tamo.kada kazem zasavica,mislim na mangulice,podolsko govece i mleko magaricegegula je napisao(la):pa daj da vidimo te stuke 6+ kg sto ih lovis i slike vode.....
schok je napisao(la):u zasavici nema stuke vece od 2 kg,a i ta je retka vrsta tamo((cak redja i od same Umbre krameri-da budem jos koncizniji))kada kazem zasavica,mislim na mangulice,podolsko govece i mleko magarice,na stuku ni ne pomisljam.