oldsurehand
Full member
- Učlanjen(a)
- 10.01.2006.
- Broj reagovanja
- 354
Alal vera, Munevera!
Hvala!
Alal vera, Munevera!
Bukvalno si mi rekao sve sto me zanima. Strpljiv sam itekako. Bas cu pogledati ove blankoge sto pominjes. Iskusniji si od mene mnogo tako da ja to uzimam kao cinjenicu i ne diskutujem daljeKad pecam plavu ribu obicno pecam 6-8 sati, neprestano bacanje, muva stalno u vodi. Znaci ne samo tezina (mozda manje bitna), nego pre svega odziv stapa. Sa fiberglasom je sve sporije, i kad je jak vetar moras dodatno da se potrudis. Ovakvo pecanje je mucenje za telo, stojis na klizavoj steni po ceo dan, sve te boli kad zavrsis. Sanse za ulov su uvek relativno male, nemas puno sansi. Obicno se prebacim na glass ako sam vec ulovio ribu ili dve, ili ako je neobicno lep dan i ja sam inspirisan...ili ako vidim da ima dosta ribe i da ce sigurno biti ulova. Pecanje pastrmke je totalno druga prica, nema poredjenja, za manje vode glas je tu milina.
Za sight casting jako je bitno da stap bude malo meksi....karbonac ili glas, sve jedno. Ogroman broj riba se gadja na kratko, bez obzira sta YouTube klipovi pokazuju...Retka su mesta gde je tako cisto dno, dobra vidljivost i krupna riba, da ih gadjas na 20m.
Osim polovnih opcija...mislim da ti se najvise isplati da uzmes solidan blank tipa North Fork. Recimo neki 11wt ili 12wt karbon (Gamma Beta su odlicni, ali trenutno nisu na rasprodaji, LMX su takodje super, jeftiniji jesu, ali nema tezeg od 10wt) i 10wt Iconoglass. Glass ces sigurno teze da polomis. Ponesi dva stapa. To bih ja uradio. North Fork ce imati opet popust sad za Bozic...Oba blanka za oko $160, ako si strpljiv.
Ja bih eksperimentisao da sam na tvom mestuBukvalno si mi rekao sve sto me zanima. Strpljiv sam itekako. Bas cu pogledati ove blankoge sto pominjes. Iskusniji si od mene mnogo tako da ja to uzimam kao cinjenicu i ne diskutujem dalje![]()
Za mene je stap alat. Vladan ima iskustva sa morem mnogo vise od mene. Nema tu mnogo filozofije.Ja bih eksperimentisao da sam na tvom mestu![]()