DIY floatig tube

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Doslo leto i savrseno je vreme da oni koji imaju float tube izadju na jezera, bare, cak i reke. Ja cu to sigurno ciniti cesto ove sezone iz dva razloga. Prvi je jer cu da se mnogo nerviram zbog oscilacija vodostaja na rekama koje najcesce posecujem a drugi je velika posecenost istih. Na jezerima koje planiram da posecujem jedini problem mi mogu prestavljati kupaci (kojih na svu srecu nema po celom jezeru) i mozda neki propisi gde je zabranjeno pecati iz plovila. Moram priznati da cu ove propise redovno da krsim i dok ne dodje cela policija nece me izvaditi iz vode. Zasto? Zato sto u tome da se zabrani ribolov iz plovila koje nema motor, ne prvi nikakvu buku i skoro da nikako ne moze da smeta nijednom ribolovcu ili okolini, nema nikakve logike.
A sad sledi ptanje za one koji ga imaju ili znaju nesto o tome. Koja guma je najbolja? Za traktor, autobus ili kamion? I koja velicina?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
gringo je napisao(la):
A sad sledi ptanje za one koji ga imaju ili znaju nesto o tome. Koja guma je najbolja? Za traktor, autobus ili kamion? I koja velicina?
Ako imaš izmedju 60-80kg dovoljna je za autobus, 80-95kg kamionska, a ako imaš do 150kg traktorska, ali zadnja :D
Gringo imaš po kineskim radnjama da kupiš šlauf za odrasle, to mi je reko ortak prošle godine, košta par stotian dinara. Jedino ako misliš da budžiš gumu da praviš naslon i tome sl. onda šlauf pada u vodu.

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
100ka je napisao(la):
...onda šlauf pada u vodu.
Pa naravno da padu u vodu - neće on stim da trči po livadu!  :)
Mada ga mož testira u Čair na livače. Tek bi se tad babe krstile...  :doh:

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
100ka je napisao(la):
gringo je napisao(la):
Ako imaš izmedju 60-80kg dovoljna je za autobus, 80-95kg kamionska, a ako imaš do 150kg traktorska, ali zadnja :D
Gringo imaš po kineskim radnjama da kupiš šlauf za odrasle, to mi je reko ortak prošle godine, košta par stotian dinara. Jedino ako misliš da budžiš gumu da praviš naslon i tome sl. onda šlauf pada u vodu.

Ja sam oko 80, znaci bus ili kamion  :D. A cekaj sta cemo sa onima od preko 150kg? Jedino camac za 2 osobe da preprave.
Bez obzira sto nemam nikakvu frku sto se tice utapanja i slicno, guma za odrasle ipak mi je malo nesigurno resenje. Iskreno sumnjam u kvalitet izrade.
Meni je ovo sa improvizacijama i sistemu uradi sam ipak samo proba da vidim dal' ce da mi se svidi ova vrsta musicarenja. Ako mi se dopadne a uvidim mane DIY f.t. sigurno cu naruciti da mi krajem godine prijatelji donesu neki originalni iz Amerike.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
Kupio sam najvecu kamionsku gumu i pocinjem sa DIY ft :D.

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Gringo, pitao sam za kamionsku gumu i rekose mi da ima kod nekog ??? vulkanizera (moram ponovo da pitam). Nova je oko 1000-1500 din a za polovne ne znaju.

gringo

Hero member
Učlanjen(a)
26.05.2007.
Broj reagovanja
0
100ka je napisao(la):
Aj je makar naduvaj i slikaj da vidimo kako ti stoji ;)

Nemam taj kapacitet pluca da je naduvam :(, ali cu sutra da je pumpam 8) da bi resavao pitanje kaiseva i sedenja :bye:

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
gringo je napisao(la):
Nemam taj kapacitet pluca da je naduvam :(, ali cu sutra da je pumpam 8) da bi resavao pitanje kaiseva i sedenja :bye:

Veoma sam zainteresovan za DIY varijantu koju pokusavas da napravis. Gringo, kad zavrsis daj slike i neki finansijski presek da uporedimo troskove sa originalom.

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
C c c  pa u amerikama napravili ljudi da se kupi za 50$.....pa ih ima sve do 300$ razni modeli....a kod nas mozes kupiti pedalinu (ko ima vikendicu na jezeru ili cesto ide pa ima gde da skladisti),pecao sam sa pedaline ja i moj drugar sa sve pivom suncobranom i sl.... :whistle:

Vrh Dno