U poslednjih 20 godina vise puta sam koristio Tiemco udice. Razne modele. Evo jedan paketic mi je ispod monitora. Kupljene su u USA. Poklonio mi ih je jedan prijatelj. Ne bih hteo da sudim po ovim modelima koje sam koristio, ali moja iskustva su iako sam ih uvek dzabe dobijao, veoma, veoma negativna. S druge strane Gamakatsu, koji ako bas toliko zelite moze biti i skuplji ako je to preduslov da ih koristite, ima modele koji su skoro perfektni. Na primer: F-11 2SH je univerzalna udica koja se veoma tesko tupi, veoma tesko ispravlja i veoma dobro ubada ribu. F-15 model je izazvao pravo odusevljenje medju nimfarosima i bambulasima svojom snagom i ostrinom. Gamakatsuovi modeli za strimera su neprikosnoveni, jer nude vrh vrhova za minimalnu cenu.
Ima dobrih udica i ostalih proizvodjaca, u ciji sam se kvalitet uverio. Pomenucu neke: Hayabusa ima neke modele koji zavredjuju nasu paznju, Kamasan me je par puta odusevio kvalitetom, Owner ima mocne udice, ali cena/kvalitet im nije bas jaka strana, Mustad se trudi, trudi, ali polako se davi, VMC nikad nije bila ozbiljna firma, dok Pertridge i Tiemco igraju na kartu "najskuplje je najbolje", loveci sminkere sa debljim novcanikom. Medjutim "karta" sa kojom igra Gamakatsu je mnogo, mnogo jaca! Cena/kvalitet Gamakatsua je naprosto nepostena prema ostalim proizvodjacima, koji nemaju sta ni da traze na nasem trzistu.