Gedžo, ovde je rizično podmićivati jer možeš da se završi slabije nego što očekuješ... ovde se podkupljuje one koji su več provereni da se ih da

... inače, ovde bi mi bilo ispod časti podmičivati i tako se kompromitovati.... kako bude bude
Strelko, to su mi i neki ovdašnji kolege rekle ali neče biti takva pitanja

npr. kako uloviti na ff šarana od 20kg+ ili neku drugu veliku ribu
Pitanja su često ne precizna nego preopširna i ako se dobro ne prisetiš gradiva možeš dati neki totalno drugi odgovor jer se tebi pitanje čini laganim i logičnim. Kada vidiš kakav je zapravo odgovor malo postaneš zbunjen jer samo pitanje ne aludira ili ne zahteva takav odgovor barem ne po tvojoj logici. Ja ču odgovarati onako kako se meni čini logičnim sa tim dodatnim tačkama koje moram spomenuti ali ima nekih pitanja koja jednostavno nisam hteo da učim jer su mi glupa i nebitna...nitko ih ne zna na pamet...npr. "nabroj te i opišite sva poglavlja zakona u slatkovodom ribolovu".... ih da ne bi učio tu gomilu tačaka i pojmova kao da ču da budem neki odvednik ili sudac...jednostavno, to je previše i nebitno za običnog ribolovca...to nitko od ribolovaca ne zna na pamet od A do Ž. Glupo je tako nešto zahtevati i na ispitu....nadam se da takve gluposti neče tražiti. Pitanja je 60+ i još + poznavanje riba. Navodno je pet pitanja koja izvlačiš kao na lotu. Onda usmeno odgovaraš pred tročlanskom komisijom. Ako na dva pitanja ne znaš "roknuo si".
Ma, kako god... lovit ču ovako ili onako