milan_mj
Full member
simpson H je napisao(la):Hajde bre ne izmisljaj Milane, kakva bre crna kultura. Pare su u pitanju i nista vise, drzava je svesna da ljudi mogu da zive od reka, ogroman priliv i u budzet od ribolovnog turizma. Mi niti imamo takve reke niti imamo potencijale za neki ozbiljan musicarski turizam. A kultura na koju se pozivas i nije na nekom zavidnom nivou. Da ne pomisli neko da imam nesto protiv Slovenaca ali sad oni kao kulturniji od nas, u cemu to? Svi bi redom potamanili sve sto ima u rekama da nije zakona, drzave i njenih ogranicenja. Ne brini se drpaju i Slovenci ribe, i Italijani u Sloveniji vole da kraduckaju. Koliko je drzava svesna govori i cinjenica da su na svoju monetu Tolar, a pre ulaska u EU, stavili pastrmku. Dok mi zivimo u proslosti uzivajuci u svojoj prebogatoj istoriji ratovanja, patriotizma, dvoglavim orlovima, stitovima, macevima, kopljima,... neki su pragmaticni pa gledaju u buducnost i stave pastrmku na novcanicu. E zato smo mi jos uvek u doba Cara Dusana a oni u EU.
E Simsone,Simsone...
Jer si ti bio nekad u Sloveniji pa tako pricas?
Drzava moze da zivi od reka

Ja nisam ni rekao da mi imamo reke za ozbiljan musicarski turizam nego da u Srbiji nikad reke nece da budu kao sto su u Sloveniji, a mogu da ti kazem da imamo Drinu koja moze da bude svetska top destina za lov kapitalnih mladica...
Pricam o kulturi Slovenaca koja je nesumljivo na mnogo visljem nivou nego sto je u Srbiji...
Uporedi obale nasih reka sa obalama Slovenackih reka pa ces da vidis o kojoj kulturi pricam.
Pogledaj odnos prema rekama i ribama Slovenckog prosecnog ribolovca pa ga uporedi sa nasim ribolovcima pa ces da vidis o kojoj kulturi pricam.
Ja sam sticajem okolnosti upoznat sa slovenackim "seljacima" da ih tako nazovem pa ti ne mozes da verujes kako ti ljudi zive kao u bajci, pa uporedi nase sabane sto blatnjavim traktorima izlaze na regionalne puteve pa ces da vidis o kojoj kulturi pricam.