Sredstva za poboljsanje plovnosti muva!

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Ovako sam ja to nekada spravljao:
U benzin super nasjeckao bi parafinsku svijeću na sitne komadiće i mućkao i sjeckao dok ne bi dobio malkice gušću tekućinu. Ovo bih sipao u teglicu ili flašicu od ribljih bobica, ako neko zna to se prije a i sad davalo djeci za apetit. Tako da bih uvjek mogao bez problema umočiti cijelu mušicu u tu smjesu pa malo raspušeš i plovi lađa. A riba mi je bez problema uzimala i kad je oko muhe bila mrlja od benzina koja je uvjek nestajala u prvih 2 -3 zabačaja.  :whistle:

radodeyan

Senior member
Učlanjen(a)
10.08.2006.
Broj reagovanja
47
Ja koristim silikonsko ulje.U galenskoj laboratoriji (apoteka) dodje se raznim kremama za ruke i lice.Mozda je to isto sto i parafinsko ulje.Ne znam.Ovo je bezbojno,bez ikakvog mirisa.Ako se musoca namaze dan pre ribolova,vrlo retko je potrebno mazati u toku ribolova.Kada je musica vlazna pa se maze , onda u prvih nekoliko bacanja ostaje mala mrlja na vodi.Nekada davno  sam koristio neki Leeda sprej ,ali ne moze da pridje silikonskom ulju.

tomasini

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
1
ledukri je napisao(la):
Kad se stegne, jel to izgleda kao grazdjana mast? I jel ne ostavlja tragove?

Ovisi o omjeru parafinskog ulja i svijeće. Pogledaj na spomenutoj temi, sve je objašnjeno.

Vrh Dno