Sajlica, kopcica za stuku

StY_EsoX

Senior member
Učlanjen(a)
21.02.2006.
Broj reagovanja
1
Markovic je napisao(la):
Ја се слажем за дужину сајле али не и за копчу, једина поуздана копча је Зозон.
Код ње нема отварања никад. :yeswink:

... a vidi ovog madjionicara :) Doduse ovo je je tipicna varalicarska situacija koju je malo teze izvesti kada je strimer na kraju sistema!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yGVMD1c6Ndsla[/youtube]

Sto se tice sajlice Ljibo je sve rekao... a vidim i Vlada je promenio misljenje o duzini sajlice posle iskustva sa Joce :)

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Eto sve si rekao, tj. rečeno, samo se čvor ne otvara, pa sad njega treba vezati jel da ? Ma kolege moje koliko uopće strimera mjenjate u jednom ribolovu štuke da je to toliki problem uvrnuti, ugrijati i to je to, ja baš i ne mjenjama tako puno, možda 5-6 max.pa me ne mrzi tako uraditi. Kada lovim drugu ribu mjenjam puno češće. Meni je čvor zakon pa vi pričajte o čemu hoćete.
Meni se kopča sigurno neće otvoriti  ;)

Šone

Hero member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
0
E moj Gogo sem što puno menjam strimere dosta sam i mrzovoljan da stalno nešto grejem i uvrćem. ,Ovako otvorim kopčicu ,zamenim strimer u roku 2 sec i ajmo dalje ... Mana tvog sistema je što se non stop skraćuje sajla prilikom menjanja strimera ,pretpostavljam ..dobra strana je što je ipak čvor najsigurnije rešenje to je tačno ,mada i sa kvalitetnom kopčom nebi trebalo da se ima problema niakvih ...

Gogo

Hero member
Učlanjen(a)
26.08.2008.
Broj reagovanja
1
Tako je Šone, svako izmjenom predvez-sajla je kraća zato ja stavim sajlu od 1 m i miran sam, a inače ribolov bi trebao da smiruje  ;) a ne da te unervozi, smiri se bato, stani na loptu. Duboko uzdahni, izdahni a onda mu je... sve po spisku punim plućima. Ne brini kad dođeš u moje godine sve se to svede na lagano i smireno samo od sebe, a dotad stavljaj kopčice i nastavi nas radovati sa fotkama i videom mrcina od štuka.  :tbumb:

ekoljuba

Full member
Učlanjen(a)
16.08.2007.
Broj reagovanja
0
Prvo sam koristio uni cvor ali sam posle provalio da je klinc bolji to jes manje krivi sajlu prilikom vezivanja cvora i koritim manji broj namotaja 3-4 umesto standardnih 5-6.

Prilozi

• images.jpg
    images.jpg
    3,7 KB · Pregleda: 1.237

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Hvala :tbumb: Imam ga ali davno nisam koristio pa zaboravih kako sam ga vezivao poslednji put  :doh:

Vrh Dno