Prepodne ili popodne?

witch

Hero member
Učlanjen(a)
23.11.2005.
Broj reagovanja
6
Vrlo važno pitanje. Koji deo dana je najbolji za mušičarenje?
Jutro je hladno i vlažno, ali tokom leta to može da bude prijatnije od ostatka dana. Uglavnom i ribe tada odlično rade. Oko podneva je vreme za one koji vole da uoče "protivnika" pre nego što ga nadmudre, a popodne i sumrak je za one koji vole brzu akciju.
Kada vi najčešće mušičarite?

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Mixmaster je napisao(la):
Jutro je hladno i vlažno, ali tokom leta to može da bude prijatnije od ostatka dana. Uglavnom i ribe tada odlično rade. Oko podneva je vreme za one koji vole da uoče "protivnika" pre nego što ga nadmudre, a popodne i sumrak je za one koji vole brzu akciju.

Najcesce musicarim pre podne, u podne i u sumrak :D

Pobogu covece pa ne zive svi pokraj divnih reka da sebi mogu da priuste samo jedan deo dana. Najbliza reka na kojoj lovim mi je blizu 100km i na njoj sam ceo dan kao i na svakoj drugoj.
Ako pitas koje doba dana najvise volim to je druga stvar, ali najvise volim pecanje od rane zore do negde 10-11h. Nista lepse od ranog jutra na reci bez obzira kada riba radi.

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
simpson H je napisao(la):

Najcesce musicarim pre podne, u podne i u sumrak :D

Pobogu covece pa ne zive svi pokraj divnih reka da sebi mogu da priuste samo jedan deo dana. Najbliza reka na kojoj lovim mi je blizu 100km i na njoj sam ceo dan kao i na svakoj drugoj.
Ako pitas koje doba dana najvise volim to je druga stvar, ali najvise volim pecanje od rane zore do negde 10-11h. Nista lepse od ranog jutra na reci bez obzira kada riba radi.

:yeswink: iako ja zivim u okruzenju predivnih voda ipak mene taj jedan dan kosta ko neke vas u srbiji cela ili pola godisnje karte. Cena mi ipak nije važna ako ikako mogu barem jednom u mesecu da izađem na vodu. Prošla me je ona groznica da moram biti što više dana na vodi nego da što kvalitetnije provedem jadan dan na vodi. I kada sam u tom jednom danu uživam u jutru jutra u popodnevu popodneva i u čarima poslepodneva te prevečeri. Meni je svaki deo dana na vodi poseban na svoj način i ne mogu se odlučiti za samo jedan. Ako bi lovo samo lipljena ovde kod mene i hteo što uspešniji lov onda je to predveče. f-fly i klinkhamer special su sasvim dovojljni.

compshop

Hero member
Učlanjen(a)
09.07.2007.
Broj reagovanja
2
Kada mogu da musicarim, bacam celi dan samo sa kratkim pauzama za klopu. Kada pecam 15 minuta, doba dana nije bitno.
kada bih mogao da biram, to bi bilo svitanje i sumrak.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
18
Ja od pocetka leta pa do kasne jeseni idem po  nekoliko puta u toku dana na pecanje.Kad udare vrucine prvi izlazak mi je od cetiri ujutru do sedam(bucov),sledeci od 12 do 14-15(krupna babuska se dize na povrsinu,hoce i bucovski cug)s'tim sto mogu i da se okupam bez bojazni da cu da poplasim ribu,predvece izadjem,ali tada izlaze i ovi sto celog dana skupljaju hladovinu pa biram zabacenija mesta.Inace po prirodi malo spavam,dovoljna su mi 5-6 sati sna,a kad ustanem ujutru oko pola cetiri pa naletim na ove sto se vracaju iz grada(volim i ja da zaginem,ali sve u svoje vreme)srecan sam sto imam tu privilegiju da provodim veci deo dana upravo na vodi.Zena se cudi odakle mi energija za ovakve egzibicije,ali kad dodje leto ja sam neumoran.

Mladen

Full member
Učlanjen(a)
16.04.2007.
Broj reagovanja
35
Imam srecu da zivim pored reke i na njoj lovim 24h (ako sam lud toliko :yeswink:)!
Jutro je dobro sto je 90% ribe u vodi aktivno hrani i moze se uhvatiti brojcano dosta riba-puno akcije. Ali, meni najlepsi ribolov je popodne! Znaci dodjem na vodu oko 18h i lovim do 21h. Uvece se riba stabilizuje, i onda krece "kravavi pir" krupnih riba! Najvece ribe sam tada imao. Temperatura posle vrelog letnjeg dana se smiri, i nastane neki tajac na vodi. Onda uvek ocekujem tamo oko 20h nekog zmaja na stapu.

Sve ima svoje cari. Jutro-svitanje, tisina, riba radi uvek, show-program sa uzastopnim akcijama.
Popodne-veche, riba slabo aktivna, ceka se aktivacija kapitalaca, jaki ulovi. Ne bih izostavio i fenomenalni period oko 16h. Ne znam zasto ali tada me nesto ''prosere" riba.  :)

Ja sam za popodnevni izlazak!

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ako posmatram svoje afinitete i tripove meni je svitanje draze. Tada se u meni probudi Hemingway. Ustajem, ili jos bolje zboh adrenalina ne spavam uopste. U skladu sa imidzom sajta, evo jos jedne kombinacije. Celu noc ste sa devojkom  8) Onako poluskapani ali pod gomilom hormona idete pravac u ribolov. Hardcore ali bolje nema. Napolju je jos uvek mrak. Pijem prvu kafu i palim prvu pljugu. Pocetak novog dana....svitanja su mi uvek budila veoma pozitivne emocije.
Ako posmatram prakticno, generalno sam bolje prolazio u sumrak.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
dr.lucky je napisao(la):
Celu noc ste sa devojkom  8) Onako poluskapani ali pod gomilom hormona idete pravac u ribolov. Hardcore ali bolje nema.

Ima bolje! Ako te devojka odbaci onim njenim motoricem na omiljeno mesto :D :D

Goci

Hero member
Učlanjen(a)
03.04.2007.
Broj reagovanja
1
Danas sam ustao u 5 AM i već do 10 h imao desetak pastrmki, polovina od njih lepe 25-30 cm, možda i koji cm preko. Oko 12h sam se već zasitio i otišao kući. Lepo je jutro na salmonidnoj vodi...  :tbumb:

geronimo

Junior member
Učlanjen(a)
08.05.2006.
Broj reagovanja
0
Volim u svako vrjeme i po svakom vremenu jer i najlosiji dan u ribolovu bolji je od najboljeg na poslu

izlazak sunca i jutarnja maglica na vodi je meni jednako lijepa kao i zalazak sunca i oblaci muha na  vodi bez zezanja volim loviti cjeli dan i ne bih rekao da imam omiljeno vrjeme

pex

Junior member
Učlanjen(a)
23.03.2008.
Broj reagovanja
0
Zavisno od meseca musicarim u razlicito vreme,nekada u jutro do podne,nekada podne do uvece nedkada ujutru do uvece a nekada (mada vrlo retko) ujutro do ujutro  :drool:,najlepse pecanje mi je kada dodjem na reku a ispred mene nema niko i niko nije prosao taj dan,a sreda pa reka odmorila ponedeljak i utorak....kada dodje leto sve mi se svede na par virova od 5 popodne do mraka a tada zadnjih 15 min je raj...

dare

Senior member
Učlanjen(a)
22.01.2008.
Broj reagovanja
0
Lovio sam i pre i po i poslepodene kao i danas oko 1 po najvecem vetru,MISLIM DA NEMA PRAVILA!!!!

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
...
Krenuću otpozadi (tako najviše volim 8)) - Ja najčešće mušičarim po ceo dan!!! Kada god mogu, a prilagođavam se pretpostavljenoj aktivnosti ribe (strimer, nimfa, pupe u filmu, suva) u tom delu dana.

A koji je deo dana najbolji je krajnje diskutabilno, zavisi od doba godine, reke, trenutnog rojenja, vrste ribe, meteorološke situacije,...
Ono što je meni zanimljivo je da sam dugi niz godina bio ubeđen da je za pastrmku najbolji deo dana popodne/veče, a već 10-tak godina unazad bolje lovim u toku prepodneva!!! Nekako pre podne riba konstantno radi u znatno dužem vremenskom intervalu (iako se najčešće ne javlja na površini uzima imitacije, od strimera rano ujutru preko nimfi i suvih imitacija). U podne stane, i onda sledi duuuuga pauza nekada sve do večeri kada poludi. Ali često se događa da taj večernji cug potpuno izostane!!!

Mefisto018

Hero member
Učlanjen(a)
30.12.2006.
Broj reagovanja
0
Moje iskustvo sa revira.
RANO UJUTRU I KASNO POPODNE..
Nisava
TOKOM CELOG DELA DANA A NAROCITO KAD UGREJE I KLEN KRENE PO PLICACIMA DA SE IGRA...
---MOJE ISKUSTVO NE BAS TAKO VELIKO--

Vrh Dno