MUSICARSKA LIGA ZMK SSRS 2017

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Znam da ima i nekih koje sve ovo interesuje – evo malog izveštaja.
Pre svega imali smo nebjašnjivo mnogo sreće sa vodostajem i vremenom. Posle cele nedelje kiše, grada i narandžastih meteo-alarma sačekala nas je bistra (skoro sasvim bistra!) Đetinja sa povisokim vodostajem!!! Subotnji trening protekao je u vremenu iz bajke sa ribom koja je fenomenalno radila – čak sam se nauživao i sa suvom muvom. A za nedelju su prognozirali celodnevnu kišu a ispostavilo se da smo imali jedno sat do sat i po kiše u prvom krugu i posle toga oblačan dan sa par kratkotrajnih sunčanih intervala. Idealno za pecanje!!!
Đetinja je, kao i uvek oduševila. Povelika, jaka, plaha, čak divlja i na mnogo mesta teško pristupačna. Puna ribe, najviše one sitne ali sa dosta ribe u takmičarskoj meri. U donjem delu sa lepom populacijom prilično krupnih lipljena koje su mnogi na treningu upisali. Nažalost u revirskom delu u kome smo se takmičili preovladavala je sitna riba uz samo 2 ribe koje su bile iznad proseka (Dexa 455mm i ja 344mm). Da li su veće bile samo neraspoložene ili ih ima tako malo stvarno ne mogu da procenim.
Što se tiče toga kako je ko pecao – ne bih o tome. Mislim da su uslovi bili uglavnom za sve isti kao retko na kom takmičenju. Uz malkice sreće moglo se isplivati gore na tabeli. Znanje se podrazumeva. Tabela će se još ljuljati do kraja, a mislim da će ključ dobrog plasmana biti sledeća 2 kola...
Organizaciju bih okarakterisao kao odličnu. Teško je bilo postaviti stazu, nije to Gradac... Ne vide se oznake sa puta, nepoznata konfiguracija reke i obale... Nije bilo lako doći do nekih mesta, zbunjivala nas je staza, ali oni pametniji i iskusniji su dan ranije obišli stazu i upoznali se sa njom. Neki su baš lutali...
Nije bio problem uhvatiti ribu, ali problem je bio sa dužinom :D Retko koja bi prebacila 20cm. Dobitna kombinacija je bila ono što ja najviše volim da zovem „direct nymphing“ (amerikanci ga zovu Euro nymph) a većina pogrešno Czech nymph. Uhvatio sam (koliko znam ima i drugih) i par riba na suvu (nijedna preko 20cm). Strimer mi nije dao niakkve rezultate mada znam da je bilo i ulova na strimera.
Kapa dole prvoplasiranima, naročito Huri (koji je napravio osetnu razliku) i Dejanu. Ćeraćemo se još ;)

I na kraju SVE POHVALE ORGANIZATORIMA!!! Nit je bilo lako pazarcima na terenu daleko od kuće, nit je bilo lako užičanima koji su podeljeni u 2 struje od kojih je jedna bila protiv održavanja ovog takmičenja!!! Klopica u pauzi je bila super, sve kako treba. Užičani i više nego predusretljivi. Veliko hvala Ivanu, Radtu, Mlađi, Đeri i svim meračima koji su bili super momci. Spasoše me sa pehom koji sam imao sa autom!!! Stekoh nove drugare...

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Salex je napisao(la):
Lako je Vama gospodine profesore kada Vam ni jedna riba u meri nije spala :)
...

Malo tehnika, malo iskustvo, malo oprema i malo više sreća ovaj put  :D Nemoj misliti da meni nisu spadale i da neće spadati u sledećim kolima  :(

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
Svaka cast za izvestaj. Realno ko je kako pecao moze samo neko od sudija da kaze ako zeli...

Sent from my ATH-AL00 using Tapatalk

MMartic

Hero member
Učlanjen(a)
16.05.2006.
Broj reagovanja
136
Vlado ko je kako pecao vidi se iz evidencionih listova... Odštampaj pa analiziraj... Ja jednom uradih ozbiljnu analizu pa ispade da sam hteo da opravdam svoj loš plasman na JPK kupu (kao što to ustvari česi rade sa tom analizom)  :(

Dexa89FLY

Full member
Učlanjen(a)
24.04.2014.
Broj reagovanja
0
Ja sam iskren da budem imao par pehova koji su dosta uticali na krajnji rezultat,prvi veći peh se desio na sektoru b3(mislim) gde mi je spao meredov sa magneta i zaglavio se u neko granje,sudija mi je pomogao ali izgubio sam 15-ak min a još sam morao da pregazim dobro mesto,u zadnjem sektoru mi se odšrafio čekrk,onaj deo što se fiksira za štap ,pa mi je sudija jedva grickalicom zašrafio ja nisam mogaó,još tu na svoju idiotsku grešku posle jedne upisane izgubim dve lepe merne ribe,o ribama 19,5 19,8 neću ništa da kažem .
Zaključak je da sam mogao bolje da znam bolje ali i da mi fali iskustva,organizacijom sam zadovoljan,milo mi je što sam upoznao mnoge forumaše i radujem se narednim kolima . . :)

Mafke Fly

Full member
Učlanjen(a)
17.04.2014.
Broj reagovanja
1
Dexo, zato se UVEK nosi mali švajcarski nožić pa makar i privezak ( mini verzija, a i maramice  :D ;) ).

KENO MS IZVOR

Junior member
Učlanjen(a)
14.07.2011.
Broj reagovanja
0
Hvala svima na lepim rečima za nas kao domaćina takmićenja iako su glavni posao odradili Bakič i njegova ekipa.Ja im se iskreno i ovde na forumu zahvaljujem kao i svim takmičarima na odličnom druženju.Evo baš sad se ispostavilo koliko bi samo takmičenje bilo interesantnije da se prihvatio predlog o minimalnoj dužini ribe,ali glasalo se i ja to poštujem.Đetinja predivna i puna ribe e sad ko je znao i imao malo sreče taj je i u vrhu tabele .

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ma ne kukam ja. Tako je kako je ali procentualno da se uradi analiza videlo bi se da su mesta najlosija. Da sam pecao samo ja koji satro pojma nemam pa ok. Od 4 mesta odgovorno tvrdim da su 2 bila bzv ali tu je faktor srece presudan u izvlacenju. Boze moj ide se dalje nikad se nezna. Ima jos dosta do kraja ;) Sto se tice vezbanja Profo vrv si u pravu. Ali nista specijalno nisam video od ostalih takmicara sto se tehnike tice osim Vlade Markovica koji covek peca ubija ali nije imao srece.

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Maricu imao si dva dobra i dva losa mesta kao i veci broj takmicara, pogledaj malo tabelu i videces da su sektorska mesta u kojima si pecao drugim takmicarima donosila 1,2 mesta u sektorima. Uradi analizu zbog sebe i preuspitaj se gde si gresio! Ja sad na brzaka pregledah tvoja mesta posto kukas vec tri dana kako nisi imao srece i ne razumem sto su ti sva mesta bila losa? Nije da te usralo ali si prosao solido sa zrebom kad se uzme da si na pocetku krenuo iz B sektora. Za A3 i B1 se slacem da su losija mesta ali B8 i A6 uopste nisu tako losa!

Sent from my iPad using Tapatalk

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
:tbumb: u pravu si Tihi. Ne kukam nego sam rekao. U pravu je Profa ne vredi raditi analizu ;)

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
Analiza je dobra samo ako je realna! A ako realno sagledas sve nisi prosao lose, moglo je da te usere sa 4 odlicna mesta ali jebiga, ovo nije takmicenje usera vec musicara!

Tihi83

Hero member
Učlanjen(a)
18.10.2011.
Broj reagovanja
0
0a018bbaa3551f4362c259e988b76111.png
7b5a92062011a4708b96e00007f0943a.png
9b10053fe5e1e5824f8e1a77dfaab33f.png

Vrh Dno