kajak za pecanje

lukabg3d

Newbie
Učlanjen(a)
03.02.2008.
Broj reagovanja
0
Primetio sam da je danas u svetu sve veci hit pecanje iz kajaka, i odusevio sam se kada sam video da tako nesto postoji i kod nas!Kajak pre svega ima mnogo prostora koji je neophodan ribolovcima.
Potpuno novi tip kajak-kanu .Zbog svojih mogucnosti i karakteristika veoma je univerzalan.Moze biti kajak za more, reku ili jezero.Zbog svoje specijalne konstrukcije  verovatno je najlaksi kajak u svojoj klasi.Tezak je samo 18 kg ! Nepotopiv je tako da bilo ko moze uzivati u njemu.Zbog stabilnosti verovatno je najbolji kajak za rekreaciju, pecanje ili porodicnu zabavu.A pored toga stabilnost omogucava ulazak u kajak iz vode (duboke) sto je redak slucaj sa kajacima.

ZLATNA MEDALJA u oblasti dizajna od strane aveza pronalazaca i autora tehnickih unapredjenja Beograda.

pogledajte sami  www.mulekayaks.com

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
kajak-kanu je fantastična stvar. Več dvije godine planiram i gnjavim se da ga kupim. Kada budem imao idealne uvete kupit ču ga 100%. Za more i jezera je perfektan ali i za veče reke sporijeg toka gde je ribolov dozvoljen iz čamaca te ostalih plovila.  Cene su im uglavnom tu negde između 400-700€. Inače mene najviše oduševljava klasični kanu :D :yeswink: :smoke:

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Interesantna stvarčica :tbumb:, samo što imam jednu zamerku na sajt. Ima PUUUUNO štampraskih grešaka :(

KaGeMuShA

Junior member
Učlanjen(a)
05.10.2006.
Broj reagovanja
0
I ja sam se nekad lozio na kajak ali u poslednje vreme misli su mi usresredjene samo na kanu! :)

Kuzma

Hero member
Učlanjen(a)
08.12.2005.
Broj reagovanja
15
Ovo je odlicno pomagalo u ribolovu na mirnijim vodama. iz njega je moguc svaki ribolov. jako je bitno sto je skoro necujan dok klizi vodenom povrsinom, njime lako upravlja i klinac koji je prvi put seo u ovako nesto. Pozdrav za bata Noleta-tvorca ovakvog lepotana :bye:

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
17
Ozbiljno razmišljam da pazarim ovako nešto za gradsku marinu.Ozbiljne ribe se javljaju iza pojasa trave,i moram da probam da izađem malo na vodu.Ima li neko iskustva sa ovakvim plovilima.
http://www.takolako.rs/user/camci-kajaci-i-oprema/camac-explorer-200-vesla-pumpa/44_1188_17323_1_0_0/item.jsp

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Znam da sam gledao po oglasima kajake i da su im cjene pojake.Mislim da je ovo loš kvalitet i da ne bi dugo trajalo.
Moj savjet ti je da pogledaš vojni gumeni čamac od 2m.Kada se spakuje bude kao poveći ranac.A duva se nožnom pumpom jako brzo.
Ja skoro svoj prodao a koristio ga za ribolov po Drini (varaličario).

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
zvezdan je napisao(la):
Ozbiljno razmišljam da pazarim ovako nešto za gradsku marinu.Ozbiljne ribe se javljaju iza pojasa trave,i moram da probam da izađem malo na vodu.Ima li neko iskustva sa ovakvim plovilima.
http://www.takolako.rs/user/camci-kajaci-i-oprema/camac-explorer-200-vesla-pumpa/44_1188_17323_1_0_0/item.jsp
da li uopsteno mislis na gumene camce ili bas na ovaj deciji!?neznam,ja sam dosta proveo vremena u g.camcu na vodi,uglavnom su stabilni,ali i sedeci,osim modela koji ima cvrsto dno,ali je takvima i cena dobra.ukoliko sedis u njemu mogucnost mahanja je ogranicena za razliku od stajanja u camcu,e sad kakve su tv. potrebe,stvarno ne znam!?
a i strah od busenja je stalno prisutan, :D :D

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Ovaj koji ja pominjem nije imao čvrsto dno i nije se moglo stajati.Ali se jednom daskom moglo obezbjediti sjedenje ili na nekoj od bočnih strana.
Što se bušenja tiče ovo je toliko debele guma da milim ni metak da je ne može probiti!
Pošto Zvjezdan živi u BG ja mu ovo napominjem jer koliko znam ima vojni otpad u Pančevu?Ispravite me ako griješim!

Ovaj sam ja imao:
drinjacauscecamac7.jpg

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Kanu je zakon zakona klasični bez sjedala sa dvije daske i dvije komore zračne ali skup relativno  :doh:

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
silvio je napisao(la):
Kanu je zakon zakona klasični bez sjedala sa dvije daske i dvije komore zračne ali skup relativno  :doh:
korita plovila su razlicito projektovana,ovisno na kakvim tipovima voda i uslovima plovidbe se misli primenjivati...u ovom kanu-u zakon zakona na vodama na kojima lovim si pokojni,iznenadna razorna kosava bi ga potopila al odmah.

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
17
Meni ovo treba za prečnik od stotinak metara u potpuno mirnoj vodi.Praktično,ad hoc rešenje,za avgust i septembar maksimalno,samo da mu izađem iza pojasa trave.U perspektivi,planiram neko bolje plovilo,ovo mi je samo trenutno,instant rešenje.

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
mozes probati,pa videti kako ce ti se pokazati,a cena nije nista straobalna,mada meni se to cini mnogo nezgodnim za mahanje iz njega.

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
Kanu je plovilo za trijezne neiskusne ljude i mirne vode. Ili za trijezne i vrlo iskusne ljude za prelazak od tocke A do tocke B na brzoj vodi. Pokusaj neiskusnih i "zagrijanih" ljudi da iz toga aktivno plove i love u iole brzoj rijeci je opasan po zivot. U kanu sam proveslao tisuce kilometara, pr(e)ozivio i vidio sve i svasta.

Kajak s druge strane je vrlo dobro ribolovno plovilo. Ne klasicni kajak sa spic dekom, koji je za neiskusnog korisnika jos opasniji od kanua, vec ono sto se zove "sit on top" u fisherman verziji. Ide svugdje, tesko prevrne, a ako se prevrne ili zalije - ne tone. U njega se lako moze sigurno uci nakon prevrtanja, lako se nosi i prenosi... To je dobra stvar. Iako nije jeftina. Ali, tko moze nabaviti nece biti ni razocaran (ni mrtav).

Izgleda ovako ili slicno:

http://www.oceankayak.com/kayaks/angler_editions/tetra_12_angler/

Vrh Dno