kajak za pecanje

Djole Nis

Hero member
Učlanjen(a)
24.10.2007.
Broj reagovanja
1
zvezdan je napisao(la):
Meni ovo treba za prečnik od stotinak metara u potpuno mirnoj vodi.Praktično,ad hoc rešenje,za avgust i septembar maksimalno,samo da mu izađem iza pojasa trave.U perspektivi,planiram neko bolje plovilo,ovo mi je samo trenutno,instant rešenje.

onda dubak, i ne moze ti niko nista, dobra i podnosljiva cena, lak za upotrebu, ne moze ni sv petar da te okrene :)

alp

Full member
Učlanjen(a)
02.02.2008.
Broj reagovanja
2
schok je napisao(la):
da li si tad bio "zagrijan"  :D :D :D

Lepi, ne mozes preveslati tisuce kilometra u kanuu "zagrjan" - nikako. Tesko mozes kilometar ili 100 metra po brzaku. Ali, imao sam prilike gledati kako samouvjerenost bez pokrica, glupost, neiskustvo i "zagrijanost", pojedinacno ili u raznim kombinacijama, prolaze na brzoj vodi. Isto tako imao sam prlike iskusiti kako izgleda kada se nesto od toga ugura u moj kanu. Iako ovo zadnje ide u kategoriju mog neiskustava. Ne njihovog.

simpson_H

Hero member
Učlanjen(a)
13.05.2007.
Broj reagovanja
6
Evo ti Zvezdane, domaci proizvod...

http://www.kupujemprodajem.com/Sit-on-top-kajak-7073133-oglas.htm?filter_id=22148554

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
17
Znam Đole da mi je dubak tu najpraktičnije plovilo,ali to mi je toliko neugodan osećaj,posebno jer je toliko zatravljeno u prvih desetak metara priobalja,da mi se ne gaca po tome,a posebno kad se otisnem malo dalje.Čamac je zakon za ovakve stvari,ili ovo što je Bojan postavio.

Iva

Senior member
Učlanjen(a)
04.01.2009.
Broj reagovanja
16
      http://www.cabelas.com/browse.cmd?categoryId=106711380

Pogledaj ovo mozda ti odgovara .

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
imao sam kajak par godina i nasitio ga se...onda sam uzeo belly i to mi se mnogo dopada...ali ovako nešto bi uzeo ako bi se opet odlučio za čamac: http://www.porta-bote.com/index.php

može da se peca stoječki ili u sedečem položaju i mnogo je stabilniji od kajaka... ;)

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
Kanu je zakon iz više razloga!
Schock pa može nenadano i klavir da ti padne na glavu zar ne?

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
silvio je napisao(la):
Kanu je zakon iz više razloga!
Schock pa može nenadano i klavir da ti padne na glavu zar ne?
pricas nonsens...ja ti ozbiljno kazem da kanu nije za sve vode i uslove na vodi.
kad celu noc "sviram pijanino" , moze mi se desiti da padnem na glavu,al klavir nema sanse. :pijani:

tommylee

Hero member
Učlanjen(a)
13.03.2008.
Broj reagovanja
258
Zvjezdan najbolje zna koji su mu uslovi za plovilo.
Da li je prenosivost u pitanju?
Lak(o) za montiranje?
Da li može da se stoji ili ne?
I slično,a na kraju i finasijski da li je to realno.

Ovi profi kajaci bruku koštaju za naše uslove.
Kod nas na Drini plovkaroši kupuju dječije čamčiće cc 15e i pecaju na sred vode  :whistle:

schok

Senior member
Učlanjen(a)
19.12.2011.
Broj reagovanja
0
...

Prilozi

• zracnica-slauf-100-guma-kolut-kupanje-slika-3127900.jpg
    zracnica-slauf-100-guma-kolut-kupanje-slika-3127900.jpg
    61,5 KB · Pregleda: 287

jeprli

Senior member
Učlanjen(a)
26.01.2011.
Broj reagovanja
1
Zveki pronjuskaj malo na google o "pram boat, stitch and glue", ja ih sve cesce vidim na ovdasnjoj reci, samogradnja. Sa malo materijala mozes da si napravis pravu stvar, okaci prikolicu iza bicikla i nema ti kraja.

Za cenu jednog osrednjeg kajaka mozes da si nabavis pontoon, koji je daleko korisniji od kajaka.

Kajak je kul, al je njegova funkcija kao ribolovno plovilo dosta ogranicena.
Kanu je totalno neozbiljan za ribolov. Ja ga koristim(16') ali samo da se pustam niz rjeku pa stanem i pecam sa obale na mjestima. Stajati i zabacivat iz njega sam samo jednom pokusao, necu vise ;)

silvio

Hero member
Učlanjen(a)
02.07.2008.
Broj reagovanja
997
J... ga mi s Neretve se rodimo u čamcu tako da je za mene kanu nr.1 znači bez ikakvih problema ću da preveslam stojeći bilo koji brzak na Neretvi a kamo li na moravi dunavu itd.
A ti šoks malo ohladi... dubak s perajama je za fly možda i najbolji ali za mene je kanu br .1 znači svatko ima svoj ukus i razloge pa stoga  zamolio bih da ne potenciraš da netko priča gluposti bez razloga.
Ono s klavirom je bila metafora ništa zlonamjerno...

ivke037

Hero member
Učlanjen(a)
11.06.2009.
Broj reagovanja
227
Da li u ovoj temi govorimo o kajacima ili uopsteno o plovilima?

zvezdan

Hero member
Učlanjen(a)
12.02.2008.
Broj reagovanja
17
Tommylee,potpuno si u pravu.Cene su urnebes!Znam ja da je meni na Dunavu najjača stvar klasičan "metalac" od sedam metara,ali ove ribe su na dohvat ruke,u potpuno mirnoj vodi.Mesto je totalno zapušteno,nema žive duše i bucovi planduju po najvećem suncu,u jedan po podne.U sumrak se razjure po površini,leđa samo prskaju.Blizu je,a ne postoji fizički izvodivo zabacivanje sa obale,jer je obala kej,obrastao kao džungla do same vode,a dubina  ispod ivice keja ide preko tri metra.Godinama se tu vrte,niko ih ne dira.
Danas sam pazario jedan dečiji gumenjak od dva metra dužine,i metar širine.Da stane vetar danas-sutra,i da isplovim.Nema frke i ako krene glisiranje,voda je širina.

Vrh Dno