DIY floatig tube

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Ili Do It Yourself Floating Tube. Znam da su neki pokusavali, znam da je jedan moj drug i uspeo u tome. napravio ga je od unutrasnje gume za kamion, ili traktor, nemam pojma. Zato i otvaram ovu temo, da smislimo kako je najpametnije, najjeftinije i naravo najbezbednije da sami napravimo floating tube!

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
smesno je ali je i fora  :D :) ja sam isto kontao za foru nabaviti neku gumu od traktora i eto to je to. samo peraje na noge i ajmo  :D :)

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Tacno tako, ali moramo da smislimo kako da povezemo deo gde ce mo da sedimo. Znaci neku krpu, od npr. satorskog krila, koja ce ici u rupu od gume. Kako da je povezemo pametno i bezbedno. Mene licno zabole da li cu ja da se udavim u Zavoju, ali ne bi voleo da neko napravi i da se udavi!

pedjabg

Hero member
Učlanjen(a)
31.05.2007.
Broj reagovanja
5
:D Meni je stalo da se ne udavis, zato se vozi sa slaufom po plicaku  :D
E kad sam ja isplivao Drinu, neces ni ti potonuti tek tako.
Mislim da je najsigurnije sediste dvostruka traka od iste gume od koje je i "shlauf", siroka koliko u guzica i lepljena tako da se ledjima oslonis na naduvanu gumu - shlauf, a da noge stoje napred, kao u stolici, a ne kao u jahacem sedlu. Razlog - bezbednost, jer iz stlice uvek mozes da iskocis, a vec dosta vise treba da se iskobeljas iz "sedla". U stolici perajcima lupas plitko i vozis stalno rikverc, a u sedlu dobijes ojed i upropastis kombinezon pokretima koji prave noge pri mahanju perajima. Ako se u shlaufu spustas niz brzake, perajima mozes i da usporavas (mases kontra struje licem okrenutim nizvodno) i da krmanis, a u sedlu mi se cini da je to teze.
E, umori ovo razmisljanje...

lucky

Founding father
Urednik
Učlanjen(a)
14.11.2005.
Broj reagovanja
2
Evo rasenja poslatog od druga Panica! Gledajte i kopirajte, a ja cu verovatno sa istim po Zavoju krupne klenove, sto mi muku svih ovih godina pravise da savatam!

Prilozi

• Tuba i peraja.jpg
    Tuba i peraja.jpg
    143,5 KB · Pregleda: 479

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
Imao sam i ranije na pameti da napravim nesto ovako... Ali mi je najveci problem predstavljala guma :/ Na kraju sam i uspe da je nadjem ali sam se smorio da je pumpam i ispumpavam svaki put kad idem u ribolov ili se vracam. Jednom sam je probao na Divljanskom jezeru (ehh ... nedostaje mi) i od tada je nisam ni video. Mora da je keva bacila :D

Durlanac

Junior member
Učlanjen(a)
27.07.2007.
Broj reagovanja
0
dobar je izum nema sta sutra pravim jednu za Nisavu kod zute stene samo neznam kako da napravim "SIDRO"  :'(
ali ako neko zna neka se slobodno isprsi odgovorom

lazza

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
06.12.2005.
Broj reagovanja
2
haha :D Ukoliko "gringo" i dalje posecuje sajt mislim da ce te najbolje savetovati za sidro! haha :D
Pre jedno 4-5 godina se spustao od Siceva do centra Nisa nekim camcem i improvizovanim sidrom. Nadji neku budalu da stoji uzvodno i da te "pridrzava" na kanapu - najbolje resenje :p
To mu dodje neki combo dual fly fishing with a partner. 'ebiga posle moras da delish ulovljenu ribu sa njim :'(

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
Evo jos jedne verzije. Skinuo sam sliku sa nekog madjarskog sajta, mislim da je Skeg bio ostavio link za njega i ja kliknem bezveze kad ono, ovo cudo i ja naravno skinem sliku.
Moj predlog bi recimo bio da se druga unutrasnja guma isece na pola (po liniji precnika) i slepi (lepak tipa tigar, sintelan, boropor...). Kad se osusi onda je pricvrstiti (mislim da bi lepljenje tu opet bilo najbolja opcija) kao naslon na "floating tube". Kapiram da bi ovo bilo malo udobnije, a opet ne extra komplikovno resenje. Guma kad se slepi nekim od lepkova koje sam pomenuo (ko vozi bajs zna) ne moze da se odlepi tako da bi ovo drzalo dok guma ne istrune od sunca, vode, amonijaka i sta znam cega. Opciono i parce cirade ili neceg slicnog da se presvuce tuba da ne truli od sunca i opsa ko kupovni. I ondak i mi mozemo vako.

http://www.youtube.com/watch?v=yZaWojSz9es

Prilozi

• Shlauf za mush.jpg
    Shlauf za mush.jpg
    38,8 KB · Pregleda: 418
  • Shlauf za mush.jpg
    Shlauf za mush.jpg
    38,8 KB · Pregleda: 319

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Vec dugo planiram da napravim ovako nesto, ali da budem iskren plasim se da sednem u to cudo jer onako natrontan svime i svacim sumnjam da cu da se izvucem  :bye:.

rabbit

Full member
Učlanjen(a)
07.07.2007.
Broj reagovanja
0
Mali dodatak na stokine slike.Pošto sam ja ljubitelj komfora.
na dio gdje idu leđa,dodajte gumu og putničkog auta,presavijenu na pola i eto perfektnog naslona.Još malo mašte da napravite bisage i rešen je i problem smeštaja pribora

ttttt

Full member
Učlanjen(a)
01.04.2006.
Broj reagovanja
1
Trake koje povezuju dno i gumu su previse tanke na 100.. slikama. Moja ideja je bila da rasecem drugu kamionsku gumu i da celom sirinom gume zalepim dno a dodatni elementi mislim da nisu problem.

Kakva su vasa iskustva sa stabilnoscu ovakvih skalamoncija, koliko realni pritisak trpi dno i da li se desavale neke havarije bilo kog tipa. Ima li neko ovako nesto u svom priboru?

100ka

Hero member
Učlanjen(a)
27.06.2007.
Broj reagovanja
27
tttt
Mislim da si se zezno koliko sam ja uspeo da provalim trake su one upredene, kao gurtne za roletne samo od sintetike, koje se koriste na rancevima i torbama. Mislim da je tu dobra stvar sto ti je dupe u vodi pa lepo ladis jaja, a kad imas komad (platna, gume...) onda si malo mokar malo suv i jos pride klizis. Na sankama sam imao kao klinac ovako isprepletane gurtne, totalno dobra stvar, jer kad sednes trake ti se malo useku u dupe (ako neko napravi neku perverznu asocijaciju  :sm: ) i neces se klizati, ispadati iz sedista ili da ti se dubak nesto krivi. Bar ja to tako tripujem, a kako je to uzivo ?!?

sebastian

Hero member
Učlanjen(a)
12.05.2006.
Broj reagovanja
7
:) dodajte još elektro motor pored onih bisga koje spominje rabbit pa vam ni peraje ne trebaju  :D ;)

Sa time se ja ne bi ni na jednu reku spuštao, bilo da imam sidro ili da se vežem kanapom za drvo i spuštam po malo, ali jezera i bare...e tu bi sigurno. Gore sam se malo pošalio ali ako se uključi malo više truda i mašte stvarno bi se mogao ubaciti i elektromotor... Ja sam ipak po tom pitanju malo staromodan i mnogo volim čamac (kanu ponajviše) ali iskreno moram da priznam da je ovo stvarno majstorija...posebno cenim da je netko nešto tako napravio svojim rukama i da mu služi u ribolovu...Ne mogu svi da si kupe u trgovini "float tube"
float-tube-large.jpg

ali to nije razloga da ga nemaju ako mogu sami da si ga naprave  ;) izuzetno cenim to. Kada bi mogao sam napraviti odlican kanu sigurno ga nebi planirao kupiti, dapače to bi mi bio isti filing u ribolovu kao i kada lovim muvama koje sam vežem  ;) Kada bi imao sav potreban alat i radionu sam bi napravio bambusov mahač, radio bi ga dok mi ne bi uspelo i bio bi 100% po mom ukusu(to bi tek bio užitak). Priznam za mene je nešto tako još daleko jer još uvek učim kakav štap bi mi pasao za kakve prilike. Isto bi tako sam volio napraviti vrhunski čekrk po mom ukusu...  Ovi vaši "float tube" su majstorija i cestitam vam. Usavrsavajte ga i cuvajte se na vodi.

:bye:

Vrh Dno