Danas sam vezivao...

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.797
...TMc, nisam ja na nikakvom nivou, možda na nivou početnika koji želi još mnogo toga naučiti, učim kao i svi ostali, najviše od vas sa foruma i drugih kolega sa vode (svatko nešto zna što drugi nezna)

ova muha još nije vidjela ribu, možda i neće, ali rodila se zamisao iz situacije na vodi, logike, moje logike ne mora biti da je i drugima logično, i nastala na stegi... možda jednog dana dođe njenih 5 min slave,
u zadnje vrijeme volim vezat neke međustadije, i muhe s kojima je jednostavnije loviti, lakša realizacija... itd itd.. ponekad treba plivajuću nimfu baciti pod drugu obalu, 20tak i više metara, nema šanse da znaš kako se ponaša predvez i da li se zavlači predvez i muha, pogotovo ako ima nekog vjetra, s muhom koja se vidi na površini ipak je prezentacija puno jednostavnija, tj vidimo greške

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
...TMc, nisam ja na nikakvom nivou, možda na nivou početnika koji želi još mnogo toga naučiti, učim kao i svi ostali, najviše od vas sa foruma i drugih kolega sa vode (svatko nešto zna što drugi nezna)

ova muha još nije vidjela ribu, možda i neće, ali rodila se zamisao iz situacije na vodi, logike, moje logike ne mora biti da je i drugima logično, i nastala na stegi... možda jednog dana dođe njenih 5 min slave,
u zadnje vrijeme volim vezat neke međustadije, i muhe s kojima je jednostavnije loviti, lakša realizacija... itd itd.. ponekad treba plivajuću nimfu baciti pod drugu obalu, 20tak i više metara, nema šanse da znaš kako se ponaša predvez i da li se zavlači predvez i muha, pogotovo ako ima nekog vjetra, s muhom koja se vidi na površini ipak je prezentacija puno jednostavnija, tj vidimo greške
Logika ti je odlicna. Upravo zato i volim ove prelazne faze
Lepa muva

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Upravo tako. Prelazna faza gde pokrov puca i razdvaja se na stranu i izlaze krila. Ovaj biots koliko kontam tj logicno mi deluje imitira yakryljala krilca koje ima nimfa. Slika u prilogu

Prilozi

• big_795194.jpg
    big_795194.jpg
    92,3 KB · Pregleda: 29

maric

Hero member
Učlanjen(a)
11.05.2009.
Broj reagovanja
373
Ona njegova musica me najvise podseca na ovu pre preobrazenja

Prilozi

• defaultGen (1).jpg
    defaultGen (1).jpg
    66,4 KB · Pregleda: 34

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
606
Nisam neki nimfaros al 85% uhvacenih na nimfu, bilo je na ovako nesto. Fazana doduse nikad nisam favorizovao niti ga mnogo vezao... (on mi je nesto ko bmw)
Kad nece na suvu a vidim ribu u bistroj vodi, ovo gnijezdo rijetko omane...

Prilozi

• IMG_20250413_225546.jpg
    IMG_20250413_225546.jpg
    80,3 KB · Pregleda: 55

MafkeDryFly

Senior member
Učlanjen(a)
03.11.2022.
Broj reagovanja
113
Ja danas posle duze pauze seo za stegu a radove ne umem da ubacim.Par bubica za klena,
za mene kasika i moje uslove pecanja. Temperature u porastu pa dace Bog da se okvase
oko Uskrsa! Rajderu, odicni radovi!

Vrh Dno