Danas sam vezivao...

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.252
Ili dok slikaš drži papir ili bilo šta iza muve i onda ti zoom neće odlaziti ka udaljenom zidu

oholi

Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
16.12.2007.
Broj reagovanja
1.476
16, paraloop cdc+ zec...
Ne znam da fotografisem... jbg!
Idem na pro i zumiram al ne mogu da izostrim... jedva i ovo dobijem...
Svetlo ti je najveći problem ovde. Mora mnogo jace. Lampa da bude jako blizu muve. I to sa strane gde si ti. Nikako iza ili sa strane jer onda senke budu prejake

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
606
Svetlo ti je najveći problem ovde. Mora mnogo jace. Lampa da bude jako blizu muve. I to sa strane gde si ti. Nikako iza ili sa strane jer onda senke budu prejake
Sve si rekao... lampa iznad muve ali vise s one strane, nego s moje... potrudicu se... da bolje vezujem i bolje fotkam...
Hvala za savjete... dobri ste jarani...

easyrider_

Full member
Učlanjen(a)
25.07.2007.
Broj reagovanja
606
Znam u pravu si... samo sto pronalazi fokus mnogo teze bez zooma... ali tu pomaze ovo sto je tmc pisao...
Ma lijen sam... htio bi bez dobrog tel i bez mnogo truda...

lazic998

Junior member
Učlanjen(a)
06.02.2015.
Broj reagovanja
80
Vecina novijih telefona ima macro lens.
Dovoljno je samo da priblizis kameru do muve i sam ce telefon preko lidar senzora skontati da prebaci na macro kameru. Ne bih ti preporucio da smanjujes na hd, ili da zoomiras, cropujes i slicno. Ako je stariji telefon u pitanju, svetlo treba da ti bude prema muvi koju slikas, nikako iza, jer on onda konta da treba da fokus prebaci na taj izvor svetlosti. U tom slucaju stavis muvu na sto, jednom rukom drzi neko svetlo, dal to bila lampa, blic sa drugog telefona, nebitno, i vidi koliko ti kamera na tvom uredjaju dozvoljava da se priblizis bez da ti muva ispadne iz fokusa. Ako je iPhone uredjaj u pitanju, on po defaultu sve to sam odradi. Verujem da je za Android isto.
Ja sam ovu sliku ispod napravio bukvalno na pecanju u hodu sto se kaze, samo priblizio kameru skroz do muve.
Ovo ti je emerger koji sam vezao na Dohiku #20.
Tippet sam zaboravio da promenim i ostao mi je 0.128 na ovoj slici, inace na ovako sitne muve najdeblje sto stavljam je 0.10

IMG_8006 copy.jpg

TMc

Hero member
Učlanjen(a)
01.09.2017.
Broj reagovanja
1.252
IMG_2617.jpeg
No ovo mislim.
Izvini ali ne razumem kako se biots tu uklapa i da ne bude da sumnjam nešto jer nam je svima jasno na kom si nivou. Može li još neka slika mušice.

Mlinka

Full member
Učlanjen(a)
10.03.2011.
Broj reagovanja
1.797
zamisao je bila da taj bio imitira poklop krila, ili krila koja se otvaraju, takva je i slika prema ribi, kroz koja se probija cdc, cdc je tu samo da drži muvu na površini,
biot, tijelo i teška udica su ispod površine vode...
IMG_20250325_223318_836_copy_1600x1200.jpg

kao neka plivajuća grbica, nimfa koja je došla do površine i krenula je preobrazba, zato ima i jako malo antrona u repu koji imitira košulicu iz koje se krenuo izvlačiti dun, antrona bi moglo biti još manje, a mogao bi se stavit i koji isperak da viri dulje od antrona i da imitira rep muve

Vrh Dno