Beše Trouthunter nylon preferiraš? Ili neki drugi koristiš? Ako njega šta misliš o ovom 6.5x 0.117mm imaš li iskustva sa njim?0.12 tippet
Beše Trouthunter nylon preferiraš? Ili neki drugi koristiš? Ako njega šta misliš o ovom 6.5x 0.117mm imaš li iskustva sa njim?0.12 tippet
dobro je znati ovakve podatke, jer ima niz udica renomiranih proizvođača koje se u praksi pokažu preslabe... ja imam takva iskustva s dosta udica, pa prema geometriji i debljini žice biram one ipak malo čvršće... a ako baš treba biti lagana i tanka udica i znam da bi takva udica mogla popustit onda je strategija izvlaćenja riba malo mekša... 2487 se isto otvara pod većom ribom, pogotovo vel 14-16, 22-24 isto pod večim lipcem... dohiku niz modela, gamakatsu isto, s nekih patridge modela ribe ispadaju ko od šale... ponekad samo jedna veličina veće istog modela znatno povečava čvrstoću udice, ponekad manji modeli su čvršći i kompaktniji, a veći imaju pretanku žicu... ili obratno... često puta se pokazalo da neka veličina nekog modela udice je pogođena baš kako treba a ostale veličine imaju mane, nekad s ubadanjem, nekad s otvaranjem, ali to najviše ovisi o štapu na kojem su korištene... zato postoji ona stara izreka: štap se bira prema udici i mamcu s kojim loviš, kad je obratno onda se događaju stvari koje smo do sad pisali.Ne znam za gosn Ivketa, ali ja udice nabavljam tako da ne može biti greške da su falš, isto nisam zadovoljan sa 103bl.
Dok su 112, 2488, 2487 fenomenalne udice, ma gde god ih kupio, kod nas, u Nemačkoj, u Italiji...uvek iste
@Mlinka
Lovim sa još jačim i krućim štapom no tada, a opet bem ti udicu ako se ona otvori, a 0.12 tippet ne popusti, pretežno lovim tako da pastrmka od 80+cm nije pokidala 0.12 tippet, niti ispravila tiemco 112 udicu, jesam doduš malo trčao za njom![]()
Samo ako je frišak! Plus zadnji 3-4 m nekad dodje "skuhano".... Zadovoljniji sam bio FC-om od iste firme, (dobio na poklon nisam pregorio plaćati xD)
Lijepo Mariću u novu sezonu, nego kad ugleda ove socks, jeste li probali ovo:I tako
Iskreno imam Patagonijine carape od merino vune ( ne bi ih dao ni za sta na svetu) imam simms midweight koje su isto dobre. Nisam nasao Extreme Simms ove ali iskreno nema ni potrebe. Vunene carape ne koristim vec 9 godLijepo Mariću u novu sezonu, nego kad ugleda ove socks, jeste li probali ovo:
https://www.sealskinz.com/products/waterproof-cold-weather-mid-length-sock
ja jesam, i teška srca priznajem da su nadjebale vunene čarape![]()
Neces ni koristiti ni ove, al ajd poslao sam ti juce jedne Patagonije kad ti je dupence zinulo za njima, vidi svidjaju li ti se, bez probe...20jevreja su, bez cenkanja.Iskreno imam Patagonijine carape od merino vune ( ne bi ih dao ni za sta na svetu) imam simms midweight koje su isto dobre. Nisam nasao Extreme Simms ove ali iskreno nema ni potrebe. Vunene carape ne koristim vec 9 god